Half Bladel Bakt

Half Bladel Bakt

Wie jarig is trakteert, maar op het Totaalfestival doen we het natuurlijk nét even anders. We willen alle bezoekers uitnodigen bij te dragen aan onze veertigste verjaardag door deel te nemen aan de allereerste Half Bladel Bakt op zondag 30 juli van 15:30 - 17:00. Deze bakwedstrijd is bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar die denkt de allerlekkerste en origineelste taart te kunnen maken. Ben jij iemand die heerlijke zoete broodjes bakt, de crème de la botercrème is of moorkoppen om voor te moorden maakt? Houd het dan niet bij (Haagse) bluf en geef je dan nu op! Bakkers tot 14 jaar mogen een volwassen asssistent bakker inzetten.

Reglement Half Bladel Bakt

Je bakt de taart thuis en neemt zelf je taart mee naar het festivalterrein. Je taart dient voorgesneden te zijn in 8 - 12 punten. Snijd de punten in een formaat dat de meeste mensen de laatste hap opsmikkelen, dus liever te klein dan te groot. Je presenteert de taart op een door jezelf meegebrachte taartschaal of taartplateau. Dit gebeurt bij buitentemperatuur, dus zorg zelf - indien nodig - voor een koelelement onder de taart. Bereid de presentatie zoveel mogelijk thuis voor. Op het festival is daarvoor niet zoveel ruimte beschikbaar. De exacte tijden en instructies ontvang je een week voor de wedstrijd. Houd er rekening mee dat je van 14.30 tot 17.00 uur aanwezig dient te zijn op het festivalterrein.

Jurering van de taarten

De juryleden beoordelen de taart vooral op smaak, maar ook op originaliteit en hoe lekker de taart eruit ziet. Na het bewonderen van jouw taart door de jury, schep je er zelf één punt uit, die wordt geproefd door de jury. Neem daarvoor zelf de taartschep mee. Wij stellen de bordjes en de vorkjes beschikbaar.

Taart eten voor een goed doel

De taarten worden per punt verkocht aan het publiek. Een taartpunt kost drie bonnen per stuk. De opbrengst zal in zijn geheel ten goede komen aan Stichting Voedselbank Bladel. Door mee te doen ga je dus akkoord met de verkoop van jouw taart aan het publiek ten behoeve van de donatie aan Stichting Voedselbank Bladel.

Aanmelden

Aanmelden kan zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Wees er dus op tijd bij! Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar info@totaalfestival.nl o.v.v. Halft Bladel Bakt als onderwerp. Stuur ook je recept mee met in ieder geval:

  • Naam van de taart (wees origineel!)
  • De ingrediënten van je taart
  • Je naam en telefoonnummer
  • Je leeftijd

Er kunnen maximaal 25 taartenbakkers meedoen met deze wedstrijd. VOL IS VOL! Wij kijken uit naar jouw aanmelding op. Je ontvangt van ons binnen enkele dagen na je mail een bevestiging van deelname. Een week van tevoren mailen we je de laatste details.

Dus, mailen en bakken maar!

Datum

zondag 30 juli 2017 15:30

Soort

15.30, bakwedstrijd
Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen en alle adverteerders in de festivalkrant! Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2017 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.