kinderprogramma

Is wetenschap ingewikkeld? Alleen voor specialisten? Nee! Kom naar ScienceBattle en ervaar in een boeiend theateruurtje hoe drie promovendi een korte inkijk in het dagelijkse onderzoeksleven van de wetenschapper geven. Daarna vertellen ze in tien minuten hun verhaal. Boeiend. Verrassend. Docerend. Onthullend. Maar nooit in Abacradabra, nee, altijd in gewone mensentaal. De ScienceBattle heeft een jury nodig, de promovendi nemen het namelijk tegen elkaar op: wie vertelt het beste verhaal? Jij bent de jury en bepaalt wie er met de eerste prijs vandoor gaat.

Nick, Martijn en Jurriën zullen deze zondagmiddag de titanenstrijd aangaan.

Soms is het fijn als je bepaalde dingen kunt vergeten, maar hoe zou het zijn als je helemaal niets kunt onthouden? Martijn Kool (Erasmus Universiteit) doet onderzoek naar een eiwit dat essentieel is voor ons geheugen. Lange tijd was het onmogelijk om metingen te doen in levende hersenen, maar het Erasmus MC is het gelukt om hersenen in een slimme vloeistof nog 24 uur levend te houden.

Wat is de waarde van mensenrechten? Is het bijvoorbeeld logisch dat jij als voorbeeldige burger meer rechten hebt dan een crimineel? Hoe leggen we dat dan vast in de wet? Politiek filosoof Jurriën Hamer (Universiteit Utrecht) is dagelijks bezig met dit soort vragen en betrekt ook de actualiteit erbij.

Geregeld verschijnen er persberichten dat thuiswerken veel efficiënter is, maar deze berichtgeving blijkt doorgaans op niets gebaseerd. De vraag is dus of het klopt. Nick van der Meulen (Erasmus Universiteit) doet een uitgebreid onderzoek naar de effecten van thuiswerken en vertelt er op een zodanige manier over, dat u nooit meer hetzelfde achter uw thuisbureautje zit.

 

TF2019 op Spotify

spotify 2 512

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2018 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.