Yorick van Norden

Yorick van Norden

Yorick van Norden (1986) is een songschrijver, zanger en multi-instrumentalist uit Haarlem. Al op jonge leeftijd begon hij geïnspireerd door de melodieuze popmuziek uit de jaren zestig en zeventig met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk.

De afgelopen jaren maakte Yorick naam als frontman van de Beatlesque 3FM Serious Talent band The Hype die in 2011 een heuse radiohit wist te scoren met de door hem geschreven debuutsingle ‘Do You Know?’, afkomstig van het album ‘Have You Heard The Hype?’.

Na vele optredens op radio (o.a. Radio 1, 2, 3FM en Kink FM), tv (o.a. DWDD en Gouden Loekie), festivals en poppodia maakte de band begin 2013 het nieuws wereldkundig uit elkaar te gaan. Kort daarop trad van Norden solo op in het TV programma Toppop3. Tijdens deze uitzending maakte hij bekend dit najaar de studio in te duiken met de befaamde Excelsior producer Frans Hagenaars voor de opnames van zijn debuut soloalbum.

Datum

woensdag 26 juli 2017 18:30

Soort

melodieuze pop, 18.30
Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen en alle adverteerders in de festivalkrant! Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2017 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.