kinderprogramma

De Brabantse muzikant Bertus Borgers (1947) uit Veldhoven begon als vijftienjarig nozempje te spelen bij de plaatselijke Evergreens, in de tijd dat de Beatles nog moesten doorbreken. Hij staat vandaag de dag nog steeds op het podium en bouwde in al die jaren een unieke carrière op in de rockmuziek van de Lage Landen aan de Noordzee. Als zanger/saxofonist was hij achtereenvolgens frontman in Dirty Underwear, Mr. Albert Show, Sweetd'Buster, Groove Express, The Nightcats en de Foyer Rock Band.

Sinds 1970 nam hij met die bands in totaal veertien albums op met eigen muziek. Ondertussen bleef hij met zijn tenorsax een graag geziene gast bij grote acts zoals Golden Earring, Herman Brood en Raymond van het Groenewoud en is hij ook vandaag de dag nog regelmatig te zien bij nieuwe alternatieve bands zoals Orgel Vreten.

In 2015 kiest Bertus de krenten uit zijn repertoire, waarbij hij begeleid wordt door The Young Retro’s, zoals de naam al aangeeft een handvol jonge snaken die een hedendaagse interpretatie geven van het ouvre van de oude meester.

Bertus Borgers - sax, leadvocal
Gio Sliwa - gitaar, backing vocal
Maurice Christian George - bas, backing vocal
Bertho Seuntiens - drums, backing vocal

TF2019 op Spotify

spotify 2 512

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2018 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.