kinderprogramma

Tik De Held in op Google en bovenaan de pagina verschijnt www.deheld.be. Dat heeft Jo Jacobs toch maar mooi voor elkaar gekregen met zijn eerste plaat ‘De held’ (2012). Het had een half mensenleven gevergd om dat debuut te maken. Maar toen stond het er ook wel.

“Ik kan helaas niet zeggen: “Nu ga ik eens een plaat maken”. Het is wachten tot de omstandigheden goed zitten. En dan grijp ik dat moment. Of niet. De hoofdmoot van mijn nieuwe album ‘Alcatraz’ is gecomponeerd en ingespeeld op zes weken, bij mij thuis. Ik ben eraan begonnen in het begin van mei 2013. Half juni kwamen er geen nieuwe ideeën meer en was ik fysiek op”.

“Ik ben snel afgeleid. Daarom moet ik het gevoel hebben dat ik mij even niks moet aantrekken van de rest van de wereld. Ik moet mijn eiland kunnen creëren, mijn Alcatraz”. 

“Alcatraz is naast een eiland ook een gevangenis. 

Dat is het dubbele van de titel natuurlijk. Soms zeg ik tegen mezelf: “Breek eens uit uw cocon. Met uwe micro en uw gitaar. Zie het eens groter”. Maar ik heb die kleinschaligheid nodig om mijn ding te doen. En tegelijkertijd denk ik: “Zie mij hier nu zitten knoeien””.

Jo Jacobs heeft veel live gespeeld, heeft de bas gehanteerd bij neeka en heeft geholpen met de mix van ‘Billy’, de nieuwe van Isbells.

www.deheld.be

TF2019 op Spotify

spotify 2 512

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2018 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.