wa echt

Terug van weggeweest!

vr-za-zo | 17.30-18.00 | Bospodium

Iedere dag in het weekend, rond het avondeten, verzorgt het Totaalfestival weer een half uurtje braintertainment. Schuif aan om de door de alcohol afgebroken hersenverbindingen weer tot een nieuw elan te tillen.

 

Vrijdag 26 juli | 17:30 | Bospodium
Onderwerp: De strijd tegen extreme armoede

ONE is een internationale organisatie die strijdt tegen extreme armoede en voor preventie van ziektes. De organisatie telt meer dan negen miljoen leden, die vanuit alle windrichtingen en (politieke) achtergronden hun steentje bijdragen. Zij lobbyen bij politieke leiders in wereldsteden en voeren vlijmscherpe grassrootscampagnes met het uiteindelijke doel om voor 2030 extreme armoede de wereld uit te helpen. Steven Elders, een van de Nederlandse jongerenambassadeur van ONE, vertelt over het belang van de organisatie en zijn eigen motivatie om het doel van ONE te behalen.

Zaterdag 27 juli | 17:30 | Bospodium
Onderwerp: Medicinale cannabis

Medicinale cannabis is wereldwijd een omstreden onderwerp. Hidde Siers, werkzaam bij het cannabis-expertisecentrum “Plantarium” in Nijmegen, bestudeerde honderden wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot dit thema. Hij vliegt over de hele wereld over om te spreken op congressen en zijn advies wordt veelvuldig gevraagd door onderzoekers, patiënten en legale cannabis-kwekerijen. Tijdens zijn college op het Totaalfestival vertelt Hidde over zijn bevindingen. Interessant voor zowel voor- als tegenstanders van (medicinale) cannabis.

Zondag 28 juli | 17:30 | Bospodium
Onderwerp: Het verhaal van De Maackers

In februari 2019 richtten Sill Paridaans en Twan Krekels DeMaackers op, een sociale timmerwerkplaats. In het bedrijf zetten ze zich in om de wereld een stukje mooier te maken door vakmanschap te combineren met een maatschappelijk hart. In de werkplaats bieden ze mensen in de bijstand, waaronder statushouders, de kans om een vak te leren dat meer inhoudt dan alleen een hamer vasthouden. Tijdens dit laatste college van Totaalfestival 2019 delen Sill en Twan hun passie voor (afval)hout, timmeren en samen maacken.

 

 

TF2019 op Spotify

spotify 2 512

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2018 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.