kinderprogramma

Speciaal voor Festivalbezoekers tot 12 jaar

Ook voor kinderen is het Totaalfestival een groot feest. Kom samen met je vrienden en vriendinnen elke dag naar het festivalterrein en ontdek wat je kunt doen! Soms zijn er geplande activiteiten, zoals je hieronder kunt zien. Maar zelfs buiten die geplande workshops valt er veel te zien en te doen op het festival. Zo kun je misschien onverwacht aan een speurtocht deelnemen of de hele middag knutselen. Of misschien vind je grote zandbak om in te verdwalen of spoeiers om doorheen te rennen. Neem ook vooral je step of skates mee, want op wielen is het altijd leuk! In het weekend kun je je laten schminken tot ieder dier dat je maar wilt zijn. En als laatste zijn we natuurlijk altijd nog zoek naar nieuwe bekersophalers. Er is sowieso genoeg te beleven!


Vrijdag 13.30 - Create With Nature

Lekker knutselen, maar dan anders! We gaan fantastisch mooie tafereeltjes maken van boompjes, stenen, schelpen, takken en bladeren. Op vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur kun je aanschuiven bij deze workshop (alle leeftijden) van Pepavana. 
 

Zaterdag 11.00 Peutergym

Peutergym is er voor kinderen: vanaf het moment dat ze kunnen lopen tot de leeftijd van 6 jaar.
OE-A-OCHTENDGYMNASTIEK
En begeleiding is nodig dus mama, papa, opa of oma móéten ook mee(doen). Aanmelden is niet nodig, dus zorg dat je er bent want we starten om 11.00 uur


Zaterdag 13.30 - Workshop Stage Combat

Ontdek de held in jezelf! Stage combat is een sport waar je samen met je medestander een spectaculair ogend gevecht neerzet. Dit vraagt om een goede vertrouwensband tussen je medestrever en jezelf. Voor deze workshop gebruiken we de bouwstenen afstand, tijd, kracht, positie en actie. Zodra je jouw tegenstander aankijkt, voel je het kriebelen en borrelt het avontuur in je op. Vanaf de eerste que tot de laatste slag bestaat er even niets anders dan hetgeen dat jouw en je medeacteur(s) leeft. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Er kunnen maar een maximal aantal deelnemers meedoen. Meld je daarom vooraf aan bij de infokeet op het festivalterrein.


Zondag 14.00 - Hap uit je bed (kindervoorstelling)

Ben jij klaar voor het grootste avontuur dat je zelf kunt verzinnen? Bedtijd! Niek en Isa moeten naar bed toe. De dekens liggen precies recht, de gordijnen zitten netjes dicht en de wasmand staat - zoals gewoonlijk - in de hoek. Check! Alles is precies wat het is, dus het nachtlampje kan uit. Huh, dat lampje kijkt me aan. Nee, dat kan niet. Dansen de dekens nou wervelend door de kamer? Mijn kussen rent opeens kwispelend achter jouw tandenborstel aan. Au, die wasmand bijt in m’n bil. Vlug, spring op mijn deken dan varen we weg! Een energieke en humoristische voorstelling over expres verdwalen in je eigen fantasie.


Zondag 15.00 - Wilde Wandeling

Nog niet zo heel lang geleden aten we wilde planten die we tegenwoordig onkruiden noemen. We waren in de optiek van Ingeborg Nienhuis meer verbonden met de natuur, gebruikten planten en bomen voor hun geneeskracht en luisterden naar de verhalen die ze te vertellen hadden. Tijdens de 'wilde' wandeling vertelt Ingeborg je over de geneeskracht van wilde kruiden. Over hoe je ze gebruikt, over hun smaken, geuren en kleuren. Over de sages en legendes die ermee verbonden zijn. Na afloop verwerken we ze in een heerlijke kruidenboter, maken we een zalfje en gebruiken we de gevonden schatten voor een heerlijke zelfgemaakte soep. Proef, ruik, kijk, luister en beleef en stap in de wereld van de wilde natuur. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Per kind mag er één (groot)ouder/verzorger mee. Er kunnen maar een maximal aantal deelnemers meedoen. Meld je vooraf daarom aan bij de infokeet op het festivalterrein.

 

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2022 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.