info

Welkom!


Het Totaalfestival wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel in om dit unieke, gratis toegankelijke festival te realiseren. Ons motto: ‘Het leukste feestje bouw je zelf!’ Natuurlijk ben je van harte welkom als gast.Om de gezelligheid en veiligheid te garanderen hebben we een aantal huisregels opgesteld. De meeste zijn vanzelfsprekend, maar voor de volledigheid staan ze hier op een rijtje. Met het betreden van het festivalterrein ga je akkoord met onze huisregels. De festivalorganisatie kan eenieder die een of meer van deze regels niet naleeft, de toegang tot het festival weigeren of ontzeggen.


De festivalorganisatie staat open voor vragen, opmerkingen en complimenten. U kunt ons bereiken in het INFOPUNT op het terrein of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aansprakelijkheid


Betreden van het festivalterrein is geheel op eigen risico. De organisatie van het Totaalfestival (Stichting Brood en Spelen Bladel) is niet aansprakelijk voor letsel, (im)materiële schade aan personen of bezittingen. 


Ambiance

Op ons festival staat een gemoedelijke sfeer voorop. Agressie, discriminatie, ongewenste intimiteiten, hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag en wildplassen worden niet getolereerd. Respecteer ook onze buren en hun eigendom. De mensen van de festivalorganisatie, de artiesten, medewerkers van de EHBO en cateraars zetten zich in om alle bezoekers een plezierig verblijf te garanderen. Laat ze hun werk doen, behandel ze met respect en volg hun advies of orders op.Afval

We doen ons best het festivalterrein en de omgeving schoon te houden. Maak alsjeblieft gebruik van onze vuilnisbakken.

Alcohol

We houden ons aan de wet en schenken dus alleen alcohol aan personen van 18 jaar of ouder. Bij twijfel wordt om legitimatie gevraagd. Als je deze niet kunt tonen, mag barpersoneel zonder verdere uitleg weigeren je te bedienen. Bij het INFOPUNT kun je - na controle - een 18+ polsbandje krijgen. Bezoekers onder de 18 jaar die - op welke manier dan ook - aan alcoholhoudende consumpties zijn gekomen en deze nuttigen, wordt na controle de toegang tot het terrein ontzegd.

Betaling / consumptiebonnen

Op het festivalterrein kunnen drank en eten worden betaald met consumptiebonnen. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa’s (contant en pin). Deze consumptiebonnen zijn alleen voor de betreffende festivaleditie geldig. Eenmaal gekochte bonnen kunnen niet worden ingewisseld voor geld, ook niet na afloop.

Commerciële en wervende activiteiten

Het is verboden om commerciële of wervende activiteiten te ontplooien op en rondom het festivalterrein zonder voorgaande toestemming van de festivalorganisatie. Ook is het niet toegestaan op het festivalterrein flyers te verspreiden of posters of stickers te plakken zonder ruggespraak met de festivalorganisatie. Dit doen we immers ook niet bij jou op de zaak of op jouw feestje.

Drugs

Handel van softdrugs is verboden, net als gebruik van en handel in harddrugs.

Eten en drinken

Ons aanbod van eten en drinken is groot - van koffie tot speciaalbier, van borrelhap tot complete maaltijd. Bij alle bars kun je terecht voor gratis kraanwater. Zelf meegebrachte etenswaren en drank zijn niet toegestaan. Hier moeten we helaas streng in zijn omdat ons mooie, gratis toegankelijke festival niet kan bestaan zonder horeca-omzet.


Geluid

Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten. Bij het INFOPUNT zijn eenvoudige oordopjes te koop voor eenmalig gebruik.

Glas en glazen


We schenken onze dranken in stevige plastic glazen en bekers die zijn bedoeld voor hergebruik. Lever deze in bij de bar of bij een glazenhaler. In verband met onze vergunning, maar ook om zwerfafval te beperken, mag je onze plastic glazen niet meenemen buiten het festivalterrein. Drink je drankjes dus lekker hier op. Glaswerk is om veiligheidsredenen niet toegestaan op het festivalterrein.

Huisdieren

Dieren hebben zeer gevoelige oren. Doe je huisdieren een plezier en laat deze liever thuis. Neem je toch je hond mee, zorg dan dat deze aangelijnd is, andere bezoekers niet hindert en dat je troep zelf opruimt.

Kinderen

Het Totaalfestival is voor jong en oud dus kinderen zijn meer dan welkom op ons festival. Er zijn speelplekken voor kinderen en dagelijks diverse activiteiten. Bedenk wel dat je als ouder(s)/begeleider(s) altijd verantwoordelijk blijft, óók tijdens het kinderprogramma. Zorg ervoor dat je kinderen met respect met onze en andermans spullen omgaan. Er mag niet geklommen worden in stellages, podia, tenten etc.

Opnames

Fotograferen en filmen is toegestaan, mits je niemand hindert. Door bezoekers gemaakte opnames (foto, video, audio) mogen echter niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de festivalorganisatie. We vinden het leuk als je je foto’s met ons deelt op social media, gebruik daarvoor de hashtag #Totaalfestival of tag ons via @Totaalfestival.

Parkeren / fietsenstalling

Fietsen en andere voertuigen dienen op de daarop aangewezen plaatsen geparkeerd te worden. Indien je je hier niet aan houdt, kan het voertuig worden verwijderd.

Programma

De organisatie behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen.

Roken

Het is niet toegestaan in festivaltenten en overige afgesloten ruimtes te roken. In de buitenlucht mag het wel, maar zorg ervoor dat je anderen niet hindert en doe je peuk na afloop alsjeblieft in een daarvoor bestemde asbak of vuilnisbak. Zo houden we het festivalterrein samen schoon!

Toegang


Het Totaalfestival is gratis toegankelijk. Kinderen tot 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. We proberen ervoor te zorgen dat het festivalterrein voor iedereen zo goed mogelijk begaanbaar is, ook voor degenen die minder goed ter been zijn. Geef het aan als je hulp nodig hebt, we helpen je graag.

Toiletten


De toiletten zijn gratis toegankelijk en worden regelmatig schoongemaakt.

Vandalisme & diefstal

Natuurlijk is het verboden om voorwerpen en/of objecten van het festival of van andere bezoekers te beschadigen of mee te nemen. Ontstane schade wordt verhaald op de veroorzaker.

Veiligheid

Volg aanwijzingen van onze medewerkers op en houd nooduitgangen en vluchtroutes vrij. Onze tenten, podia, stellages en decoraties zijn geen klimrek. Blijf dus met beide benen op de grond of ga naar het Outdoorpark Reusel. Het is niet toegestaan om vuur te maken op en rond het festivalterrein. Natuurlijk is het verboden om wapens of andere voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden in bezit te hebben.

Tenslotte

In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de festivalorganisatie over te nemen maatregelen. Deze beslissing is bindend. Op het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving van kracht. Bij constatering of sterk vermoeden van strafbare feiten wordt de betreffende persoon overgedragen aan de politie.

Geniet!

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2022 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.