Skip to main content

Bladel   |   23 t/m 28 juli 2024   |   GRATIS TOEGANG

Huisregels


Welkom!

Het Totaalfestival wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel in om dit unieke, gratis toegankelijke festival te realiseren. Om de gezelligheid en veiligheid te garanderen hebben we een aantal huisregels opgesteld. De meeste zijn vanzelfsprekend, maar voor de volledigheid staan ze hier op een rijtje. Met het betreden van het festivalterrein ga je akkoord met onze huisregels. De festivalorganisatie kan eenieder die een of meer van deze regels niet naleeft, de toegang tot het festival weigeren of ontzeggen.

De festivalorganisatie staat open voor vragen, opmerkingen en complimenten. U kunt ons bereiken in het INFOPUNT op het terrein.

Aansprakelijkheid

Betreden van het festivalterrein is geheel op eigen risico. De organisatie van het Totaalfestival (Stichting Brood en Spelen Bladel) is niet aansprakelijk voor letsel, (im)materiële schade aan personen of bezittingen.

Ambiance

Op ons festival staat een gemoedelijke sfeer voorop. We heten graag een diversiteit aan mensen welkom. Iedereen moet van het feestje kunnen genieten ongeacht achtergrond en identiteit.

Agressie, discriminatie, grensoverschrijdend, hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag en wildplassen worden niet getolereerd. Respecteer ook onze buren en hun eigendom. De mensen van de festivalorganisatie, de artiesten, medewerkers van de EHBO en cateraars zetten zich in om alle bezoekers een plezierig verblijf te garanderen. Laat ze hun werk doen, behandel ze met respect en volg hun advies of orders op.

Afval

We doen ons best het festivalterrein en de omgeving schoon te houden. Maak alsjeblieft gebruik van onze vuilnisbakken.

Alcohol

We houden ons aan de wet en schenken dus alleen alcohol aan personen van 18 jaar of ouder. Bij twijfel wordt om legitimatie gevraagd. Als je deze niet kunt tonen, mag barpersoneel zonder verdere uitleg weigeren je te bedienen. Bij het INFOPUNT kun je – na controle – een 18+ polsbandje krijgen. Bezoekers onder de 18 jaar die – op welke manier dan ook – aan alcoholhoudende consumpties zijn gekomen en deze nuttigen, krijgen een waarschuwing. Drank wordt afgepakt. Bij herhaling wordt de toegang tot het terrein ontzegd.

Betaling / consumptiebonnen

Op het festivalterrein kunnen drank en eten worden betaald met consumptiebonnen. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa’s (contant en pin). Deze consumptiebonnen zijn alleen voor de betreffende festivaleditie geldig. Eenmaal gekochte bonnen kunnen niet worden ingewisseld voor geld, ook niet na afloop.

Commerciële en wervende activiteiten

Het is verboden om commerciële of wervende activiteiten te ontplooien op en rondom het festivalterrein zonder voorgaande toestemming van de festivalorganisatie. Ook is het niet toegestaan op het festivalterrein flyers te verspreiden of posters of stickers te plakken zonder ruggespraak met de festivalorganisatie. Dit doen we immers ook niet bij jou op de zaak of op jouw feestje.

Drugs

Op en om het festivalterrein is het bezit, gebruik en verhandelen van drugs en/of andere geestverruimende middelen (waaronder lachgas) niet toegestaan.

Eten en drinken

Ons aanbod van eten en drinken is groot – van koffie tot speciaalbier, van borrelhap tot complete maaltijd. Bij alle bars kun je terecht voor gratis kraanwater. Zelf meegebrachte etenswaren en drank zijn niet toegestaan. Hier moeten we helaas streng in zijn omdat ons mooie, gratis toegankelijke festival niet kan bestaan zonder horeca-omzet.

Geluid

Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten. Bij het INFOPUNT zijn eenvoudige oordopjes te verkrijgen voor eenmalig gebruik. Het Totaalfestival spant zich in om geluidsoverlast te voorkomen. Geluidsinstallaties zijn zo gericht dat ongewenste verstrooiing van het geluid tot een minimum beperkt wordt.

Glas en glazen

We schenken onze dranken in stevige plastic glazen en bekers die zijn bedoeld voor hergebruik. Lever deze in bij de bar of bij een glazenhaler. Glaswerk is om veiligheidsredenen niet toegestaan op het festivalterrein.

Huisdieren

Dieren hebben zeer gevoelige oren. Doe je huisdieren een plezier en laat deze liever thuis. Neem je toch je hond mee, zorg dan dat deze aangelijnd is, andere bezoekers niet hindert en dat je troep zelf opruimt.

Opnames

Fotograferen en filmen is toegestaan, mits je niemand hindert. Door bezoekers gemaakte opnames (foto, video, audio) mogen echter niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de festivalorganisatie. We vinden het leuk als je je foto’s met ons deelt op social media, gebruik daarvoor de hashtag #Totaalfestival of tag ons via @Totaalfestival.

Parkeren / fietsenstalling

Fietsen en andere voertuigen dienen op de daarop aangewezen plaatsen geparkeerd te worden. Indien je je hier niet aan houdt, kan het voertuig worden verwijderd. Parkeren is op eigen risico.

Programma

De organisatie behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen.

Roken

Het is niet toegestaan in festivaltenten en overige afgesloten ruimtes te roken. Dit geldt ook voor e-sigaretten, vapes en waterpijpen met tabak. In de buitenlucht is roken wel toegestaan, maar zorg ervoor dat je anderen niet hindert en doe je peuk na afloop alsjeblieft in een daarvoor bestemde asbak of vuilnisbak. Zo houden we het festivalterrein samen schoon!

Toegang

Het Totaalfestival is gratis toegankelijk. Kinderen tot 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Om toegankelijkheid te bevorderen streven we ernaar het terrein ook bereikbaar te maken voor degenen die minder goed ter been zijn. Natuurlijk is er een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. En wanneer je hulp nodig hebt, helpen onze vrijwilligers je graag.

Toiletten

De toiletten zijn gratis toegankelijk en worden regelmatig schoongemaakt. Er is ook een rolstoeltoegankelijk toilet.

Vandalisme & diefstal

Natuurlijk is het verboden om voorwerpen en/of objecten van het festival of van andere bezoekers te beschadigen of mee te nemen. Ontstane schade wordt verhaald op de veroorzaker.

Veiligheid

Volg aanwijzingen van onze medewerkers op en houd nooduitgangen en vluchtroutes vrij. Onze tenten, podia, stellages en decoraties zijn geen klimrek. Het is niet toegestaan om vuur te maken op en rond het festivalterrein. Natuurlijk is het verboden om wapens of andere voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden in bezit te hebben. Bij verdenking van overtreding van deze huisregels, is de beveiliging gerechtigd om je te fouilleren en tas(sen) en (hand)bagage te controleren.

Tenslotte

In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de festivalorganisatie over te nemen maatregelen. Deze beslissing is bindend. Het negeren van één of meerdere huisregels betekent dat de festivalorganisatie jou de toegang tot het festivalterrein kan ontzeggen. Op het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving van kracht. Bij constatering of sterk vermoeden van strafbare feiten wordt de betreffende persoon overgedragen aan de politie.