Skip to main content

Bladel   |   23 t/m 28 juli 2024   |   GRATIS TOEGANG

Van 1978 tot nu - Digitaal museum

1979

24 t/m 29 juli 1979
2e editie
Locatie: Markt

De tweede officiële editie van ons festival! Was het vorig jaar nog 3 dagen, dit jaar werden er maar liefst 6 dagen georganiseerd.

Samenwerking

Het programma bestond nog uit veel onderdelen die in samenwerking met andere verenigingen werden georganiseerd. Zo stond de Fietsvierdaagse van Bladel en de wekelijkse markt in Bladel op woensdagmiddag ook in het programmaboekje vermeld en had de lokale geschiedenis een belangrijke plek.

Expositie over de tramlijn

Bij de officiële opening van de Zomerfeesten werd ook een expositie in het gemeentehuis geopend: "Menschen gaat opzij, de Stoomtram komt voorbij." Deze expositie ging over de tramlijn Eindhoven - Reusel, welke hier lag van 1897 to 1934. Aansluitden werden er op de Zomerfeesten enkele doprsverhalen rond dit thema voorgedragen.

Op het programma stond verder een gezins-steprace rond de markt, paalhangen, een Openluchtbal voor gehuwden, kindertimmermiddag, en openluchtfilms laat op de avond. Ook de ruil- en rommelmarkt voor kinderen, die nog jaren en jaren een vast onderdeel zou blijven van de Zomerfeesten en het Totaalfestival had in 1979 al een plek in het programma.


Herinneringen en anekdotes over dit jaar

Programma
Zwarte Fanfare
NL
Gerard van Maasakkers
NL
Gasphetti
NL
Easy
NL
Orkest van Ceriel van den Berg
NL
Waso
B
Houdoe
NL
Johnny B. Goode
NL
Theatergroep Pegasus
NL
Kindertheater Kwiebus
Harmonie l'Union
NL

Heb jij nog aanvullingen op deze pagina, herinneringen, anekdotes, beeldmateriaal of andere interessante info voor in ons digitaal museum? Wij horen het heel graag van je!