info

Be a musician

Menno Roymans

'Ik denk dat het in 1997 was. Ik was een klein menneke (10) en mijn ouders zaten in de organisatie. Dat jaar speelde Candye Kane, een Amerikaans bluesartiest. Blues was destijds mijn favoriete muziek, dus ik wilde graag kijken.

Echter, mijn ouders besloten dat de kinderen die avond niet mee naar de markt mochten, en dus zat ik mokkend thuis met de oppas.

Mijn vader was zo lief om na de show van Candye (die volgens de overlevering piano speelde met haar enorme borsten) een cd voor me te kopen en deze door haar te laten signeren. Ze schreef: 'Menno, be a musician - it's fun.' Destijds was het een schrale troost, maar ik denk dat deze boodschap wel degelijk een rol heeft gespeeld in mijn besluit om muzikant te worden.

Jaren later herinnerde ik mijn vader aan dit onrecht. En hij zei: 'Als ze deze maand in Nederland speelt, neem ik je mee om het goed te maken.' Kleine kans natuurlijk, aangezien ze een Amerikaanse zangeres is. Tegen alle verwachtingen in speelde ze twee weken later in Cafe Wilhelmina in Eindhoven(!). We namen de gesigneerde cd van jaren eerder mee, vertelden haar dit verhaal, en lieten de cd nogmaals signeren. 'To my new guitar player', schreef ze.

The rest is history. :)'

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2022 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.