info

Bands die je niks zeggen, maar die je heel veel doen

Joris Bogaerts

'Vroeger ging je zeker niet op vakantie tijdens de zomerfeesten, dan had je echt iets gemist.

De opzet en indeling was steeds anders. Bijvoorbeeld met die botsautotent. Een jaar was er ook een wand met hokjes waar allerlei barbies in stonden opgesteld. En de cocktailbar, dat mag ook wel weer in ’t vat. Ze hadden kortere en langere rietjes waardoor iedereen aan het slurpen was.

De variëteit aan muziek, dat is wel bijzonder. Vorig jaar bijvoorbeeld die Australische band, die was echt goed. Het zijn allemaal bands waar je als je ze op een flyer ziet staan, dat je daar niet heen zou gaan omdat je ze niet kent. Maar op de zomerfeesten kom je ze gewoon tegen. Bands die je niks zeggen, maar die je heel veel doen.'

1978 tot nu

In 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger -zo weten wij allen nog- onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Ook leuk: Lex Peeters maakte een lange lijst vol luisterplezier en flashbacks in Spotify: De Bladelse Zomerfeesten Best Of...

spotify 2 512

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen. Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2022 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.

Please publish modules in offcanvas position.